Avustralya'da Yapılması Gereken 5 Şey

24/08/2022

1) Phillip Adası’nda Penguen Geçidi

Phillip Adası’nda yarım günlük bir tura ne dersiniz? Kanguruları, emuları ellerinizle besleyebilir, gün batımında penguenlerin grupça yalpalayarak kıyıdan geçmelerine şahit olabilirsiniz.



2) Sydney’de Liman Turu

İsterseniz bir kaç saatinizi, isterseniz bütün gününüzü denizde geçirebilirsiniz. Yerli bir rehber eşliğinde hem ülkenin veya şehrin tarihi ve kültürü hakkında bir çok şey öğrenebilir, hem de ülkenin muhteşem plajlarında mola verip yüzebilirsiniz.



3) Avustralya Barbeküsü

Avustralya’lılar arkadaşları ve aileleriyle birlikte barbekü partisi yapmaya bayılır! Fırsat buldukça bahçelerinde veya festivallerde çeşitli yemekler yemek, yanına da soğuk bir bira içmek Avustralya kültrünün vazgeçilmez bir parçasıdır.



4) Yıldızların altında gökyüzünü seyredin

Kaldığınız şehirden bir kaç kilometre uzaklaştıktan sonra etrafınızda ışık kirliliği yapan hiç bir şey kalmıyor. Zaten açık olan Avustralya'da gökyüzündeki yıldızları izlemek müthiş bir deneyim. Dünyanın dört bir yanından sadece bu manzarayı izlemek ve kamp yapmak için gelen insanların sayısı küçümsenemez derecede.



5) Didgeridoo çalmayı öğrenin

Geçmişi 40.000 yıl öncesine kadar dayandığı düşünülen bu üflemeli çalgıdan düzgün bir ses çıkarabilmek için saatlerce çalışmanız gerekebilir. Ağzınızdan hava üflerken burnunuzdan nefes almanız gerekiyor, bu tekniğin ne kadar zor ama eğlenceli olduğunu görmek için hemen deneyebilirsiniz.

Diğer Yazılar