Fransa'da Okumak İçin 6 Neden

03/06/2022

  1. Misafirperver Ülke Fransa!

Dünyada en çok uluslararası öğrenci konuk eden dördüncü ülkedir...

2012 yılında Fransa, 289.000 yabancı öğrenci ağırlayarak dünyada 4. sırada yer aldı (1. Frankofon ülkesidir). Fransız Yükseköğretim Sistemi, tüm dünyada tanınan köklü bir akademik geleneğe sahip olmakla beraber kaliteli eğitim almak isteyen yabancı öğrencilere ev sahipliği yapıyor. 2012 yılında sayıları 2815’e ulaşan Türk öğrencileri, eğitimlerine Fransa’da devam eden yabancı uyruklu öğrencilerin başında geliyor. 2012 yılında Türkiye’de öğrenci vizesi başvurularının

% 92,5’i Istanbul ve Ankara Konsoloslukları tarafından kabul edilmiştir.

 

  1. Eşitlik!

Bütün Fransız ve yabancı öğrenciler aynı hak, harç ve olanaklardan yararlanmaktadır. 

Ayrıca Fransa’da yabancı ve Fransız öğrenciler aynı haklara sahiptir (kayıt harçları, sağlık sigortası, kira yardımı, öğrenci yurtları, ulaşım indirimleri vs.). Fransız zihniyetinin temeli “hak ve fırsat eşitliği” ilkesine dayanmaktadır. 

 

  1. Yabancı Dil Konuşma Fırsatı!

İngilizce eğitim alıp, Fransızca öğrenme imkanı...

Fransa’da okumak, kusursuz bir frankofona dönüşmenizi sağlarken, İngilizce eğitim alma olanağı da tanımaktadır. Günümüzde Fransızca bilmeden Fransa’da okuma imkânı tamamıyla mümkündür. Birçok farklı alanda 770’in üstünde İngilizce eğitim veren bölüm bulunmaktadır. Öğrenci ya İngilizce Fransızca karışık ya da yüzde 100 İngilizce eğitim alabilir. Her durumda öğrenci, okuduğu bölümün yanında Fransızca dil eğitimi de alıp günlük hayatta pratik yaparak Fransızcasını geliştirebilir.

 

  1. Kusursuz Bir Tercih!

Fransız yüksek öğretim kurumları verdikleri kaliteli eğitimle dünya çapında tanınmaktadır...

80 üniversite, 225 mühendislik okulu, 220 işletme ve ticaret okulu, 120 sanat okulu, 20 mimarlık okulu ve bunlara ek olarak çeşitli dallarda uzmanlaşmış 3000’den fazla okul bulunmaktadır. Eğitim kurumları, öğrencilerin iş bulabilmelerini kolaylaştırmak ve meslek hayatına yönelik eğitimi güçlendirmek için şirketlerle işbirliği yapmaktadır. Bölümlerin birçoğu zorunlu staj ön görmektedir. Staj adı altında edinilen bu mesleki tecrübe Fransa’da çok yaygınlaşmış olup, öğrenciye mezun olduğunda iş bulma şansını artırma imkânı sağlar.

 

  1. “International Business” Kültürü!

Mükemmelliği dünyaca tanınan işletme ve yöneticilik eğitimi programları...

Financial Times’ın 2012’de yaptığı sıralamaya göre Fransız işletme okullarının 4 yüksek lisans programı dünyada ilk ona girme başarısını gösterdi. Dünyaca tanınan bu okullar arasında HEC, ESCP Europe, INSEAD, et l’ESSEC Business School’u sayabiliriz. L’Oréal, Danone, Renault, Total, Airbus vs. gibi uluslararası Fransız şirketleri sayesinde Fransa’da gerçek anlamda “İnternational Business”  kültürü hakimdir. İşletme okulları, geleceğin çalışanlarına en iyi eğitimi verebilmek için şirketlerle ortak programlar yürütüyor. 2012 yılının istatistikleri mühendislik veya işletme okullarından yeni mezun olanların yüzde 95’inin 6 ay içinde iyi bir iş bulduklarını gösteriyor. Kariyerinin henüz başlarındaki bu genç mezunların yıllık brüt maaşları ortalama 34.200 avroyu buluyor.

 

  1. Çalışma Hakkı!

Eğitim süresince çalışmak:

Fransa’da yabancı öğrencilerin eğitim süreleri boyunca yıllık 964 saat çalışma hakkı bulunmaktadır. (Tam zamanlı çalışma

saatinin yüzde 60’ı).

 

Eğitimini tamamladıktan sonra çalışmak:

En az yüksek lisans düzeyinde diploma sahipleri, Fransa’da iş aramak amacıyla 12 aylık (bitince yenilenemez) geçici oturma iznine başvurabilirler.

 

 

Diğer Yazılar