Londra'da Gezebileceğiniz Ücretsiz Müzeler

24/08/2022

Dünyanın en çok turist çeken şehirlerinden biri olan Londra’da yapabileceğiniz binlerce etkinlik var. İster orada yaşıyor, okuyor, çalışıyor olun, isterseniz kısa bir ziyaret için gitmiş olun, cebinizden bir tek penny eksilmeden görebilecekleriniz o kadar fazla ki, biz size bunlardan bir kaçından bahsetmek istedik. Bu makalede kesinlikle görmeniz gereken, ücretsiz giriş yapabileceğiniz müzelerden bahsedeceğiz.


National Gallery
1824’te bünyesinde 38 resim bulundurarak sergiye açılan ve şu anda 2300’den fazla sanat eserini sunan National Gallery, Londra’nın kalbinde, herkesin ziyaretine açık durumdadır. Günlük olarak düzenlenen sunumlara da rezervasyon yaptırmadan katılabilirsiniz. Güzel atmosferiyle seminer ve konserlere de ev sahipliği yapan bu müzedeki özel etkinliklere katılmak istiyorsanız bilet almanız gerekebilir.

British Museum
1759’da dünyanın ilk “Halka Açık Müze”’si haline getirilen British Museum, dünyanın dört bir yanından getirilen tarihi eserleri sergilemektedir. Her döneme ve coğrafyaya ait ilginç eşyaları burada bulabilirsiniz. Yılda 6 milyon ziyaretçisi ile dünyanın en popüler müzelerinden biri olarak, British Museum’ı mutlaka ziyaret edin.

Natural History Museum
Natural History Museum sadece bir müze değil, aynı zamanda bir araştırma enstitüsüdür. Yeni eklenen Darwin Centre eklentisiyle müzenin boyutu daha dfa büyütüldü. Müzenin tam girişinde bulunan dinozor iskeleti göz çarpıcıdır. Hemen yanında da hareketli bir T-Rex modeli dikkatinizi çeker. Yolunuza devam ettiğinizde karşınıza sürüngenler kuşlar çıkacak. Bir tırnak boyundan futbol topuna kadar çeşitli boylarda kuş yumurtalarının, nesli tükenenler dahil, kıyaslamasını görebilirsiniz. Bunların haricinde 22 milyon böcek ve bitki türünü, ve yeni eklenen insan evrimi bölümünü de incelemeyi unutmayın.

Tate Modern
Tate Modern Sanat Müzesi daha giriş bile yapmadan mimarisiyle sizi büyüler. Matisse, Rothko, Beuys gibi dünyaca ünlü sanatçıların eserlerini takip ettikleri sanat akımlarıyle kategorileyerek yılda 5 milyon kişiye sergiler.

Science Museum
Tam 7 katlı bu müzede Apollo 10 kontrol paneli ve uçuş simülatörü bulabilirsiniz. Sadece eğitmeyi değil, eğlendirmeyi de hedefleyip çocukların da ilgisini çeken ekipmanlarla doludur. 3 boyutlu bilimsel filmler gösteren IMAX sinemasını da unutmamak gerek. (Sinemalar ücretlidir)

The Design Museum
Diğer müzelere göre çok daha yeni kurulan bu tasarım müzesi, 21. yüzyılın etkilerini ön planda tutmayı hedefliyor. Sergilediği eserler arasında endüstriyer tasarımlar, mimariler, moda tasarımları ve resimler bulunuyor. Bir kat eğitimcilere, öğrencilere ve araştırmacılara adanmış durumda. 490 metrekarelik bir alanda kütüphane, workshop, stüdyo, 2 seminer odası, ve dinlenme alanı barındırıyor. 872 metrekarelik giriş katında ise sürekli değişmekte olan ürünler ve sanat eserleri sergileniyor.

İngiltere, akademik ve dil eğitimi için Türk öğrenciler tarafından da en çok tercih edilen ülkelerin başında gelmektedir. İngiltere okullarının fuarlarımıza özel burs ve indirimlerinden faydalanmak için yaklaşan fuar etkinliğimize katılmanız yeterlidir. Fuarlara katılım ücretsizdir sitemizdeki formu doldurarak kayıt olabilirsiniz.

Diğer Yazılar