Polonya'da Eğitim Almak İçin 10 Neden

01/06/2023

Yüksek kaliteli, uygun fiyatlı,güvenli,emniyetli, kültürel ve tarihi açıdan zengin bir ortamı bulunan Polonya'nın öğrencilere sunabileceği çok şey var. Özellikle değişim programlarında ilk tercih edilen ülkelerden olan Polonya'da eğitim almak için 10 nedeni sizler için derledik !

Polonya'da Eğitim Almak İçin 10 Neden 

1.

Orta Avrupa’da yer alması alması nedeniyle öğrencilerinin birçok ülkeye kolaylıkla seyahat etmesini sağlamaktadır.

2.

Erasmus öğrenci değişimi hareketliliğinin en çok yaşandığı ülkelerden biridir yani ülkede farklı kültürlerden birçok insan ile tanışma imkanı sunmaktadır.

3.

Avrupa’da eğitim almak için en uygun maliyetli ülkelerden biridir. İngiltere, Almanya, Fransa, Amerika ve İskandinav ülkelere kıyasla Polonya’da yaklaşık olarak yıllığına 3.000 Euro ödenerek eğitim alınabilmektedir.

4.

1 Zloty yaklaşık olarak 4.9 Türk Lirası’na denk gelmektedir. Euro ve Amerikan Doları göre hesap yaptığınız zaman Polonya para birimi Türk öğrenciler için oldukça avantajlıdır.

5.

Dünya çapında tanınırlığı olan okullar aynı zamanda uzmanlaşmış kadrolara sahip 450’den fazla üniversiteleri bulunmaktadır. Örneğin Times Higher Education World University Rankings 2023'e göre Jagiellonian Üniversitesi (501-600), Varşova Üniversitesi (601-800), Varşova Teknoloji Üniversitesi (1001-1200) bunlardan bazılarıdır.

6.

Polonya’nın 20 yıldır süregelen hızlı ekonomik gelişmeleri sayesinde dinamik bir hayata sahiptir. Her yıl birçok ünlü ismin gelip konser vermektedir. En ünlü festivalleri Open’er ve OFF Festival’dır. 

7.

Polonya 1988 yılından beri Erasmus programı ile öğrenci ağırlar ve Erasmus programıyla 300’den fazla üniversite dünyanın dört bir yanından her yıl öğrenci kabul etmektedir.

8.

Polonya halkı aynı Türk halkı gibi oldukça misafirperverdir. Bu durum Polonya’ya okumak için giden Türklerin yabancı bir ortama daha kolay adapte olmalarını sağlayacaktır.

9.

Polonya her yıl AB vatandaşı olmayan öğrencileri Erasmus programı ile ülkeye kabul etmektedir. Bu öğrencilere aynı zamanda rahatça okuyabilmeleri ve güzel bir öğrencilik hayatı yaşayabilmeleri için burs imkanları sunmaktadır..

10.

Eğer Polonya’da eğitim almaya hak kazandıysanız çalışma iznine ihtiyaç duymadan tam zamanlı bir işe bile girip çalışmanız mümkündür. Aynı zamanda, Polonya’da bir üniversiteden mezun olduğunuzda da çalışma iznine ihtiyaç yoktur.

Diğer Yazılar