Yurtdışı Dil Eğitimi’nde Türk Öğrencilerin Gözde Tercihi: İrlanda’da Dil Eğitimi

24/08/2022

Türkiye’nin en kapsamlı eğitim fuarlarını düzenleyen Akare, İrlanda okullarından gelen temsilcilere de ev sahipliği yapıyor! İrlanda’dan gelen okul temsilcileri, İrlanda’da uygun maliyetli dil eğitimi seçenekleri, çalışma izinleri, İrlanda’da yaşam koşulları ve eğitim sistemi hakkında daha detaylı bilgileri Türk öğrencilerine aktarmak üzere Akare Yurt Dışı Eğitim Fuarları’nın davetlisi olacak.

İrlanda son yıllarda hem yüksek öğrenim hem de dil eğitimi için öğrenciler tarafından en çok tercih edilen ülkelerden biri olmuştur. Tarihi, görkemli şatoları ve yemyeşil doğasıyla öğrencileri büyülerken bir yandan çok kültürlü uluslararası öğrenci profiline sahip oluşu, halkın misafirperverliği ile de öğrencileri kendisine çekmeyi başarmaktadır.

İrlanda’da dil öğrenmek isteyen öğrenciler, başta Dublin’in olmak üzere Cork, Drogheda, Limerick ve Bray şehirlerini de oldukça tercih etmekte. Bu gibi şehirlerde yaşam maliyetleri oldukça düşüktür. Örneğin, Drogheda’da dil eğitimi almak isteyen bir öğrenci, trenle 35 dakikada Dublin’e ulaşabilir. Kültür, sanat ve müzik şehri olarak Paris ve Londra’dan sonra Avrupa’da en çok tercih edilen şehirlerden biri olan Dublin’de sosyal hayat da oldukça hareketlidir. İrlanda, zengin müzik kültürüyle müzik severleri de mutlu edecektir.

İrlanda’nın popülerliğinin en büyük sebeplerinden birini, İrlanda’daki Türk nüfusunun az oluşuna bağlayabiliriz. Çünkü bildiğiniz üzere, bir dil öğrenmenin en iyi yolu, o dile olabildiğince maruz kalmak ve anadilinizi konuşabileceğiniz ortamlardan kaçınmaktır. Dolayısıyla, bu durumda İrlanda İngilizce öğrenilecek en ideal ülkelerden biri olmaktadır.

Ayrıca, İrlanda’ya dil eğitimi almak için giden öğrenciler, 25 hafta ve üzeri dil programlarına katılmaları halinde haftada 20 saat yarı zamanlı çalışma iznine hak kazanır. Böylelikle öğrenciler bir yandan part-time çalışarak para kazanabilir bir yandan İngilizce seviyelerini en aktif şekilde geliştirme şansı yakalayabilirler.

İrlanda, ilk defa yurt dışını deneyimleyecek öğrenciler için de ideal bir şehirdir çünkü İrlanda en yüksek vize kabulü veren ülkelerden biridir. Böylelikle, öğrenciler yasal işlemlerle çok vakit kaybetmeden İrlanda’nın tadını çıkarmaya başlayabilirler.

Diğer Yazılar