2024-2025 Dönemi Azerbaycan'da Eğitim Bursu Başvuruları Başladı

24/04/2024

Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri ve Eğitim Bakanlıkları, 2024-2025 akademik yılı için "Heydar Aliyev - Uluslararası Eğitim Burs Programı"nı duyurdu. Azerbaycan Hükümeti tarafından sağlanan yüksek öğrenim bursu, 5 yıllık bir süre için yıllık olarak sunulacak. Program, Azerbaycan'ın Milli Lideri Heydar Aliyev'in anısına düzenleniyor.

"Heydar Aliyev - Uluslararası Eğitim Burs Programı" seçilen adaylara Azerbaycan'ın önde gelen üniversitelerinde hazırlık kursları, lisans, yüksek lisans, doktora, genel tıp/tıpta uzmanlık programlarında öğrenim görme mükemmel bir fırsat sunuyor. Her yıl 100 uluslararası öğrenci Burs'tan faydalanacak.

Programa katılmaya uygun olan ülkelerin vatandaşları şunlardır:

• İslam İşbirliği Teşkilatı üye devletleri;
• Non-Aligned Movement üye devletleri;
• Küçük Ada Gelişmekte Olan Devletler;
• Azerbaycan ile ortak kültürel, etnik ve tarihsel bağları paylaşan ülkeler.

EĞİTİM SEVİYELERİ

  • Lisans Programı 4-5 yıl Bu süre, her uzmanlık dalı için onaylanmış eğitim programlarına göre belirlenir.
  • Genel tıp Programı 5-6 yıl Bu süre, her uzmanlık dalı için onaylanmış eğitim programlarına göre belirlenir.
  • Yüksek Lisans Programı 1.5-2 yıl Bu süre, her uzmanlık dalı için onaylanmış eğitim programlarına göre belirlenir.
  • Tıpta Uzmanlık Programı 2-5 yıl Bu süre, her uzmanlık dalı için onaylanmış eğitim programlarına göre belirlenir.
  • Doktora (PhD) Programı 3 yıl Hazırlık kurslarının süresi, 6 ay ile 1 yıl arasında değişir ve yükseköğretim kurumu tarafından belirlenir.

BURS AVANTAJLARI

Burs için onaylanan başvuru sahiplerine aşağıdakiler sağlanacaktır:

  1. ÖĞRENİM ÜCRETİ: Lisans, yüksek lisans, genel tıp, tıpta uzmanlık ve doktora düzeyindeki öğrenim süresi boyunca öğrenim ücreti ve dil hazırlık kursları (eğitim diline uygun olarak).
  2. ULUSLARARASI UÇUŞLAR: Her yıl, Baku, Azerbaycan'a (kaynak ülkesinden) ve Azerbaycan'dan (sırasıyla kaynak ülkesine) birer kez uluslararası ekonomi sınıfı uçak bileti.
  3. AYLIK HARÇLIKLAR: Yerleşim, günlük harcamalar, eğitim materyalleri için aylık 800 AZN (470 USD)* harçlık (her yıl 10 ay, Temmuz ve Ağustos hariç).
  4. SAĞLIK SİGORTASI: Azerbaycan Cumhuriyeti'nde öğrenim süresi boyunca sağlık hizmetleri ve ilaçlar için yıllık 200 AZN (117 USD)* harçlık. Not: Bölüm 3 (Burs Avantajları) altındaki tüm ayrıcalıklar ve ödemeler, Bölüm 2 (Eğitim Seviyeleri) altında tanımlanan her programın süresi boyunca geçerlidir.
  5. VİZE VE KAYIT: Her akademik yılın süresince Azerbaycan Cumhuriyeti'ne tek girişli vize, ayrıca ülkede kalmak için geçici ikamet izni.

*Ödeme günündeki Azerbaycan Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından belirlenen döviz kuru üzerinden manat olarak hesaplanır.

BAŞVURU KRİTERLERİ

  1. Azerbaycan Cumhuriyeti vatandaşları veya vatandaşlığı sona erdirilen kişiler Burs için değerlendirmeye alınmayacaktır;
  2. Başvuru sahipleri için yaş gereksinimleri aşağıdaki gibidir:
    • Lisans ve genel tıp programları için - 15.09.2024 tarihinden itibaren 35 yaşından büyük yabancı uyruklular;
    • Yüksek lisans ve tıpta uzmanlık programları için - 15.09.2024 tarihinden itibaren 40 yaşından büyük yabancı uyruklular;
    • Doktora programları için - 15.09.2024 tarihinden itibaren 45 yaşından büyük yabancı uyruklular.

GEREKSİNİMLER

  1. Tamamlanmış adaylık formu (başvuru sürecinin ilk aşaması için);
  2. Önceki Lise veya Yükseköğretim Kurumu diploma ve transkript kopyaları; Başvuru sahibinin önceki eğitim derecelerinin (genel lise eğitimi, lisans derecesi, genel tıp eğitimi, yüksek lisans derecesi, tıpta uzmanlık) akademik notları (GPA), ilgili not sisteminde en az 70 olmalıdır (0 ile 100 arasında veya 10 üzerinden 7 veya eşdeğeri);
  3. Tıbbi rapor kopyası (HIV/AIDS, Hepatit B/C testlerini içeren);
  4. Geçerli bir kimlik bilgisini doğrulayan pasaportun kopyası;
  5. CV veya Özgeçmiş;
  6. Eğitim dilinde yeterlilik:
  • İngilizce dilinde eğitim almak isteyen başvuru sahiplerinin aşağıdaki puanlara sahip olmaları gerekmektedir:
    • lisans programları için minimum IELTS 5 (TOEFL 40);
    • yüksek lisans programları için minimum IELTS 5.5 (TOEFL 50);
    • önceki eğitimin dili İngilizce olmalıdır.
  • Rusça dilinde eğitim almak isteyen başvuru sahipleri - dil yeterliliğini kanıtlamalı veya önceki eğitimin dili Rusça olmalıdır;
  • Türkçe dilinde eğitim almak isteyen başvuru sahipleri - dil yeterliliğini kanıtlamalı veya önceki eğitimin dili Türkçe olmalıdır;
  • Azerice dilinde eğitim almak isteyen başvuru sahipleri - dil yeterliliğini kanıtlamalı veya önceki eğitimin dili İngilizce, Rusça veya Türkçe olmalıdır. Yüksek öğretim kurumu, adayın başvurduğu eğitim seviyesindeki yeterliliğini ve eğitim dilindeki yeterliliğini inceleyebilir.
  1. Motivasyon mektubu;
  2. Yerel ve uluslararası ödüller (varsa).

Diğer Yazılar