2023'te Yeni Zelanda 69000'den Fazla Uluslararası Öğrenciyi Ağırladı

04/07/2024

2023 yılında, Yeni Zelanda'da tüm eğitim sektörlerinde toplam 69.135 uluslararası öğrenci kayıtlıydı; bu, 2022 yılına göre yüzde 67'lik bir artışa denk geliyor. Bu veriler, hükümetin ajansı Education New Zealand tarafından sağlandı.

Aynı verilere göre, bu sayı 2019 yılındaki yıllık kayıtların yüzde 60'ına denk geliyor. Bununla birlikte, uluslararası kayıtlar 2019'daki 115.705 rakamının altında kalmaya devam ediyor.

Bu rakamlarla ilgili yorum yapan Education New Zealand'ın Vekil CEO'su Linda Sissons, iyileşmenin Yeni Zelanda'nın hem çalışmak için çekici bir destinasyon olduğunu hem de güvenli ve misafirperver bir ortam sunduğunu doğruladığını söyledi.

“Yeni Zelanda küçük bir ülke ve birçok öğrenci için farklı kültürlerden insanlarla omuz omuza olmak, karmaşık dünyamızın karşılaştığı sorunlara daha büyük bir anlayış kazandırıyor. Kırılgan jeopolitik dönemde, kampüs hayatının potası daha büyük anlayış ve hoşgörü inşa etmeye yardımcı olabilir,” dedi Sissons.

Uluslararası öğrenciler için en büyük alt sektörler olan üniversitelerde ve okullarda, önemli bir toparlanma gözlemlendi. Toplamda 29.065 öğrenci kayıtlı olup, bu 2019'daki kayıt seviyelerinin yüzde 86'sını temsil ediyor.

Ayrıca, İngilizce dil okulları uluslararası öğrencilerde en yüksek artışı yaşadı; 2022 ile 2023 arasında yüzde 511'lik bir artışla 1.565'ten 9.570'e yükseldi.

Çin ve Hindistan, geçen yıl Yeni Zelanda'daki uluslararası öğrencilerin en büyük iki katkıcısı olarak öne çıktı ve sırasıyla öğrenci nüfusunun yüzde 35 ve 17'sini oluşturdu.

Japon öğrenciler toplam öğrenci kitlesinin yüzde 10'unu temsil ederek üçüncü en büyük grup oldu, ardından Güney Kore yüzde beş ve Tayland yüzde dört ile geldi.

“Dünya çapında bir uluslararası eğitimle gelişen ve küresel olarak bağlı bir Yeni Zelanda sağlamak hükümetin önceliğidir. Uluslararası öğrencileri geniş bir yelpazede ülkelere ulaşmak için aktif olarak işe alım çabalarımızı çeşitlendiriyoruz,” diye ekledi Sissons.

Bu yılın başlarında, Yüksek Öğretim ve Yetenekler Bakanı Penny Simmonds, 2023'ün ilk sekiz ayında ülkede bir önceki yıla göre yüzde 43 daha fazla uluslararası öğrenci olduğunu söyledi.

Raporlar, Yeni Zelanda'da artan uluslararası öğrenci sayısının bir nedeninin, Avustralya ve İngiltere gibi rekabetçi ülkelerdeki politika değişiklikleri olduğunu gösteriyor.

Diğer Yazılar