ABD, 11 Mayıs'ta COVID-19 Tedbirlerini Sonlandırıyor

27/02/2023

ABD Hükümeti, 11 Mayıs 2023 tarihinde halk sağlığı acil durumunu ve ulusal acil durum ilanlarını sona erdireceğini duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden'ın yönetimi, pazartesi günü, hastalığın yayılmasını engellemek için geniş kapsamlı pandemi önlemlerinin uygulanmasından neredeyse üç yıl sonra COVID-19 acil durum ilanlarını 11 Mayıs'ta sona erdireceğini açıkladı.

COVID-19 ulusal acil durumu ve kamu sağlığı acil durumu (PHE), o zamanlar Başkan olan Donald Trump tarafından 2020 yılında uygulamaya konuldu. Biden, milyonlarca Amerikalının ücretsiz test, aşı ve tedavi almasına izin veren bu önlemleri defalarca uzattı.

Beyaz Saray'ın Bütçe ve Yönetim Ofisi (OMB), yakın gelecekte sona erecek olan ilanların 11 Mayıs'a kadar yeniden uzatılacağını ve ardından sonlandırılacağını açıkladı.

Hükümet, PHE ilanı altında COVID-19 aşılarını, bazı testleri ve belirli tedavileri ödüyor. Süresi dolunca, bu maliyetler özel sigortaya ve hükümet sağlık planlarına aktarılacak.

PHE'nin süresi dolması ayrıca, OMB'ye göre, Nikaragua, Küba ve Haiti'den ABD-Meksika sınırını geçmeye çalışan göçmenleri Meksika'ya geri gönderen 42. Madde olarak bilinen direktifleri sonlandıracak.

OMB, ayrı bir açıklamada, belirli federal programlarda çalışan sağlık hizmeti sağlayıcıları için COVID-19 aşı zorunluluğunu kaldıracak bir önerilen yasa tasarısını Biden'ın veto edeceğini söyledi.

Hükümet verilerine göre, COVID-19 vakaları ABD'de azalıyor.

Diğer Yazılar