Amerika F-1 Vize Ücreti Değişiyor

05/04/2023

ABD Dışişleri Bakanlığı, F ve M öğrenci vizesi ile J değişim vizeleri de dahil olmak üzere birçok geçici olmayan vize kategorisi için vize işlem ücretlerinin arttığını doğruladı, ancak son maliyetler önerilen miktardan daha az.

Aralık 2021'in sonlarında, Dışişleri Bakanlığı, halktan görüş istemek için ücret değişikliği hakkında bir taslak kural yayınladı ve geçici olmayan vizeler için işlem ücretlerinde %50 artış önerdi, bu da 160 dolardan 245 dolara çıkacaktı.

Yayınlanan zamanda, Dışişleri Bakanlığı, artışların Hizmet Maliyeti Modeli (CoSM) kapsamında sağlanan hizmetlerin maliyetini tamamen karşılamak için gerektiğini söyledi.

Ancak, bugün Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan Son Kural'da, daha düşük ücret artışlarının onaylandığı açıklandı.

2023 yılı 30 Mayıs'tan itibaren, geçici olmayan vizeler için başvuru işlem ücreti mevcut düzeylerin %15,6 artışı olan 185 dolar olacak - ancak önerilen orijinal miktardan 60 dolar (yüzde 24,5) daha düşük olacak.

Dışişleri Bakanlığı, önerilen ücretlerin geçmiş ve projekte edilen kullanımın 10 yıllık bir ortalamasına göre hesaplandığını ve Covid-19 pandemisinin projeksiyonları değiştirdiğini ve "maliyetleri müşteriye yalnızca mütevazı bir artışla karşılayacak yeterli bir tutarda stabil hale getirdiğini" açıkladı.

Kaynak: StudyTravel

Diğer Yazılar