Avustralya Çalışma Saatini Artırıyor

24/05/2022

COVID-19'un Omicron varyantı, Avustralya'daki çeşitli sektörlerde işgücü kıtlığına neden oldu. Bu kapsamda çözüm üretmek amacıyla uluslararası öğrencilerin çalışma izin saatleri artırılıyor. Uygun Avustralya öğrenci vizesi sahipleri, vize kurallarının geçici olarak gevşetilmesi kapsamında iki haftada bir 80 saate kadar çalışabilecekler.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, eyalet ve bölge liderlerine götüreceği bir plan kapsamında, COVID-19'un Omicron varyantı nedeniyle etkilenen sektörlerde iki haftada bir 40 saatlik tavan artışına yol açarak Avustralya'daki çeşitli sektörlerde işgücü sorununa çözüm üretmeyi hedefliyor.

Genel olarak, Avustralya'daki uluslararası öğrencilerin, eğitim alırken haftada 20 saat sınırı var. İşletmeler, Omicron işgücü kıtlığını körüklemeden önce bile boş pozisyonları doldurmak için yaklaşık 400.000 işçiyi işe almaya çalışıyordu. Avustralya Finansal İnceleme raporuna göre inşaatçılar da dahil olmak üzere birçok sektörün, virüs bulaşmış bir kişiyle yakın temas veya COVID-19'a yakalanma nedeniyle sahada çalışamadığı belirtildi.

Avustralya'da günlük tahmini 100.000'den fazla yeni COVID-19 vakası var. Başbakan Morrison, virüs dalgasının zirve yapana kadar kaçınılmaz olarak tedarik zincirlerini ve işgücünü etkileyeceğini söyledi. Morrison, "Amaç, Avustralya'yı hareket halinde tutan bu kritik sektörlerde olabildiğince çok insanı güvenli bir şekilde işe almaktır" dedi.

Avustralya öğrenci vizesi sahipleri, Omicron'dan etkilenen sektörlerde işçi açığını kapatabilir

Şirketler, uluslararası öğrencilerin izin verilen çalışma saatleri üzerindeki üst sınırı artırmaları için hükümete baskı yapıyor. Avustralya Finansal İnceleme raporunda, hükümetin yabancı öğrenciler için öğrenim gördükleri süre boyunca iki haftada bir 40 saatlik üst sınırı artırma teklifini kabul ettiği ve bunun iki haftada bir 80 veya haftada 40 saate çıkarılmasının muhtemel olduğu belirtildi.

Avustralya öğrenci çalışma izni

Avustralya öğrenci vizesi sahipleri daha önce çalışma saatlerinin geçici olarak gevşetilmesinden yararlanmıştı. Geçen Temmuz, Morrison hükümeti, işletmelerin açık kalmasına yardımcı olmak ve süpermarketlerin kritik ürünlere yönelik yüksek müşteri talebini karşılamasına yardımcı olmak için COVID-19 karantinalarına tabi eyalet ve bölgelerdeki süpermarketlerin iki haftada bir 40 saatten fazla uluslararası öğrenci istihdam etmesine izin vermişti.

Avustralya öğrenci vizesi sahipleri, sektördeki personel baskısındaki artış nedeniyle yaşlı bakımında iki haftada bir 40 saatten fazla çalışabildiler. Akaryakıt istasyonları ve 7-Eleven gibi marketler genellikle yarı zamanlı ve gece vardiyalarında çalışmak için uluslararası öğrencileri istihdam ediyor. Avustralya, 15 Aralık 2021'den itibaren sınırlarını uluslararası öğrencilere yeniden açtı.

Kaynak: studyinternational

Diğer Yazılar