Avustralya Hükümetinden Uluslararası Öğrenci Sayısına Sınır

27/08/2024

Avustralya Hükümeti, 2025 yılında yalnızca 270.000 uluslararası öğrenci kaydına izin verileceğini açıkladı. Hükümet, bu kararı artan göçmen sayısının emlak sektöründeki kira fiyatlarına etkisini kontrol etmek amacıyla aldığını belirtti. Özellikle pandemi döneminde oluşan işgücü boşluğunu doldurmak için uluslararası öğrenci ve göçmen politikalarındaki imtiyazların kontrol edilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Eğitim Bakanı Jason Clare, pandemiden bu yana uluslararası öğrenci sayısında %10 ve özel mesleki göçlerde %50 artış olduğunu belirterek, daha sürdürülebilir ve adil bir eğitim modeli oluşturma amacıyla bu sınırlamanın getirildiğini ifade etti.

Avustralya’da eğitim almak isteyenler için University of Sydney, Monash University, Macquarie University ve Greenwich College gibi prestijli kurumlar, sınırlı sayıdaki kontenjanlarla öğrenci kabul ediyor.

QS üniversite sıralamasında ilk 18’de yer alan University of Sydney, ilk 37’de yer alan Monash University, ilk 133’te yer alan Macquarie University ve Avustralyanın prestijli üniversitelerinden Greenwich College Akare’de.

Sen de bu üniversitelerin yetkilileriyle birebir görüşmek ve sınırlı kotenjandan etkilenmemek için Akare Uluslararası Eğitim Fuarlarına katıl. Ücretsiz Davetiye için Tıkla!

Kaynak: The Economic Times

Diğer Yazılar