Avustralya Vize Ücreti Almayacak

25/05/2022

Avustralya Başbakanı yaptığı açıklamada uluslararası öğrencilerden önümüzdeki 8 hafta boyunca 630 AUD vize başvuru ücretinin alınmayacağını söyledi.

Avustralya Federal hükümeti, iş gücü eksikliğini gidermek amacıyla Avustralya'ya giden sırt çantalı gezginler ve uluslararası öğrenciler için vize başvuru ücretlerinde indirim yapacak.

Başbakan Scott Morrison 19 Ocak Çarşamba günü yaptığı açıklamada, önümüzdeki sekiz hafta boyunca uluslararası öğrenciler için 630 dolarlık vize başvuru ücretinin alınmayacağını duyurdu.

150.000 uluslararası öğrenci ve vizeli 23.500 sırt çantalı gezgin olduğunu belirten Morrison mesajının açık olduğunu söyledi ve öğrencilere “Come on down” diyerek ülkeye davet etti.

Morrison, "Avustralya'ya gelmenizi ve burada bir tatilin keyfini çıkarmanızı istiyoruz... ülkenin dört bir yanına taşınmanızı istiyoruz. Aynı zamanda bu kritik işgücü eksikliklerinden bazılarını, özellikle de sağlık hizmetleri, yaşlı bakımı, bu tür sektörlerde çalışanlar ve eğitim alanlar, inanılmaz derecede yardımcı olacak şekilde doldurmalarını istiyoruz" dedi.

Diğer Yazılar