Birleşik Krallık’tan Öğrencilerin Ruh Sağlığına 3 Milyon Sterlinlik Destek

15/08/2022

Birleşik Krallık hükümeti, üniversite ile Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) arasındaki boşlukları kapatmak için 3 milyon sterline kadar yatırım yapacağını duyurdu.

Birleşik Krallık hükümeti tarafından yayınlanan bir basın açıklamasına göre: Program, öğrencilerin şahsen ziyaret edebilecekleri merkezler de dahil olmak üzere bölgesel ortaklıklar oluşturmaya odaklanacak. Üniversiteler, NHS ve ruh sağlığı hizmetlerini bir araya getirecek.

Yüksek ve İleri Eğitim Bakanı Michelle Donelan: “Üniversiteler ve NHS hizmetleri arasındaki tüm boşlukları kapatmak için üniversite ve sağlık temsilcilerini bir araya getirdik. Böylece tüm öğrenciler üniversite ve akademik kariyer süreçlerinde ihtiyaç duyabilecekleri yardımı alabilirler” dedi.

Bu konuda öğrencileri desteklemenin ne kadar önemli olduğunu göz önünde bulundurarak, öğrencilerin ruh sağlığının bir öncelik haline getirdiğini ve iyi bir ruh sağlığının gelecekte başarılı olmalarına yardımcı olabileceğini vurguladı.

Ruh Sağlığı Bakanı Gillian Keegan, gençlerin ihtiyaç duydukları desteğe erken erişebilmelerini sağlamak için iş birliğini güçlendireceğini söyledi.

Keegan, eğitim kurumlarında ruh sağlığı ekiplerinin kurulmasını destekleyecek 79 milyon sterlinlik bir yatırımın da olduğunu aktardı.

Keegan: “Okullarda ve kolejlerde, Akıl Sağlığı Destek Ekiplerinin devreye alınmasını hızlandırıyoruz ve 79 milyon £ yatırımla çocuklar ve gençler için toplum hizmetlerini genişletiyoruz” dedi.

Şimdiye kadar Liverpool, Manchester, Bristol, Sheffield ve Kuzey Londra gibi beş lokasyon OfS meydan okuma fonu aracılığıyla finanse edilen bir girişim olan fiziksel merkezlerde ortak hizmetler sağlamak için yaklaşımlar geliştirdi.

Hükümetin verilerine göre, Ruh Sağlığı Destek Ekipleri sayesinde Birleşik Krallık'ta 2,4 milyondan fazla çocuk ve genç, kolejlerde ve okullarda ruh sağlığı hizmetlerine erişebiliyor.

Birleşik Krallık hükümeti ayrıca, NHS Uzun Vadeli Plan kapsamında 2023/2024 akademik yılına kadar ruh sağlığı hizmetlerini genişletmek ve dönüştürmek için yılda en az 2,3 milyar sterlinlik ek fon yatırımı yapacağını duyurdu.

Yukarıda belirtilenlere ek olarak, COVID-19’dan en çok etkilenenleri desteklemek için 2021/2022'de 500 milyon £ tahsis edildi.

2019 yılından bu yana, çocuklara ve gençlere yönelik ruh sağlığı hizmetlerinde çalışan NHS çalışanlarının sayısı %40 arttı.

Önümüzdeki üç yıl içinde hükümetin 39 milyar sterlinlik ek yatırım yapması bekleniyor.

Kaynak: erudera

Diğer Yazılar