Birleşik Krallık Üniversitelerine Uluslararası Başvurular %50 Artacak

03/08/2022

Dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler, dünya pandemiden çıkarken burada yaşamaya ve öğrenmeye yeniden ilgi göstererek, Birleşik Krallık üniversitelerine ve kolejlerine hala en yüksek ilgiyi gösteriyor.

 

Sınırların yeniden açılmasıyla birlikte, uluslararası eğitim almayı planlayan 1300 öğrenci tarafından tamamlanan bir anketten elde edilen bilgiler, farklı bir ülkede, yani güvenli ve güçlü bir akademik itibara sahip bir yaşam sürmenin temel motivasyonlar olduğunu gösteriyor. UCAS’ın yaptığı araştırmaya göre Birleşik Krallık’a uluslararası lisans başvurularının hacminin 2026 yılına kadar %46 artarak 208.500'e çıkacağını tahmin ediyor.

 

5 Yıl İçinde %50 Artış Bekleniyor

Uluslararası eğitim almayı planlayan 116 ülkeden 1.300'den fazla öğrenciyle yapılan bir anketin sonuçlarına göre, uluslararası öğrencilerden İngiltere üniversitelerine başvurular beş yıl içinde yaklaşık %50 artacak.

 

Raporda ayrıca şunlar yer alıyor:

  • Motivasyon ülkeye göre farklılık gösterir, Nijeryalı öğrenciler kariyerlerinde onları destekleyecek beceriler kazanmakla en çok ilgilenirler (Nijeryalı katılımcıların %80'i tarafından seçildi), Hintli öğrenciler için ise en önemli faktör yüksek öğretim seçeneklerinin 'daha kaliteli' olmasıdır (Hindistanlı öğrencilerin %75’i tarafından seçildi.)
  • Mezun olduktan sonraki beklentiler ABD'de (%57), Singapur'da (%54) ve Birleşik Krallık'ta (%54) okumak isteyenler için daha önemlidir; İtalya'yı (%75) ve Hollanda'yı (%72) düşünenler için o ülkede yaşamı deneyimlemek daha önemli.
  • Açık günler (%40) ve mevcut öğrencilerle etkileşim (%39) öğrenciler tarafından araştırmalarında giderek daha fazla kullanıldığı için öğrenciler diğer öğrencilerden haber almak istiyor.
  • Öğrencilerin, kendi ülkelerinden ziyade gittikleri ülkede bir iş bulmanın en büyük öncelikleri olduğunu söyleme olasılıkları beş kat daha fazla.

College Board, 2021'de Advanged Placement (AP) sınavlarına giren rekor sayıda uluslararası öğrencinin salgın öncesindeki katılımı %4 oranında aşarak 84.000'e ulaştığını bildirdi.

UNESCO, Singapur'un tüm nüfusuna eşdeğer 5,6 milyon öğrencinin kendi ülkelerinden farklı bir ülkede eğitim gördüğünü bildiriyor. Birleşik Krallık, uluslararası öğrenciler için önde gelen bir ev sahibi destinasyon olmaya devam ediyor ve her iki ülkenin de toplu olarak uluslararası öğrencilerin %30'unu ağırladığı ABD'den sonra ikinci sırada yer alıyor.

Kaynak: UCAS

Diğer Yazılar