Birleşik Krallıktan Uluslararası Öğrencilere İyi Haber

21/12/2022

Birleşik Krallıktan Uluslararası Öğrencilere İyi Haber

Yerel basında çıkan haberlere göre, Birleşik Krallık hükümeti uluslararası öğrencilerin ülkenin seçkin üniversitelerinde eğitim görmesini engellemeyecek. 

İngiltere’nin en iyi okulları ile görüşmek için Akare yurtdışı eğitim fuarlarına katılmayı unutmayın. 

Gelen haberlere göre bakanlar, üniversiteden ve tüm yükseköğretim sektöründen çok sayıda tepki aldıktan sonra konuyla ilgili herhangi bir karar almama kararı aldı. 

Bir ay önce, İngiliz medyası Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak'ın göçü durdurmak için uluslararası öğrenci sayısını sınırlamayı düşünebileceğini bildirdi. Başbakan'ın sözcüsü daha önce, verilerin İngiltere'ye net göçün yarım milyona ulaştığını gösterdiği için böyle bir fikrin değerlendirildiğini söylemişti.

 

Ülkedeki yüzlerce üniversiteyi temsil eden kuruluş olan Universitys UK, Birleşik Krallık'taki uluslararası öğrenci sayısını azaltmanın "ekonomik zarar eylemi" olacağını söyledi. 

İngiltere Üniversiteleri İcra Kurulu Başkanı Vivienne Stern, Başbakan Rishi Sunak'ın Birleşik Krallık'taki uluslararası öğrenci sayısını azaltmayı düşündüğü yönündeki spekülasyonları değerlendirerek, İngiltere'deki uluslararası öğrencilerin eğitim ihracatı gelirlerinin yaklaşık yüzde 70'inin kaynağı olduğunu söyledi ve vurguladı. Uluslararası öğrenciler ekonomiye yılda en az 26 milyar £ katkıda bulunur. 

Stern ayrıca İngiltere'yi öğrenim yeri olarak seçen öğrencilerin üniversite kampüslerine getirdiği büyük faydaların altını çizdi. 

“İngiltere üniversitelerinin dünya çapında o kadar yüksek itibar görmesinden ve eğitim almak için en popüler yerlerden biri olmamızdan gurur duymalıyız. İngiltere'nin büyük bir gücünü devirmek yerine hükümet onu desteklemeli. Uluslararası vizelerde suistimale karşı dayanıklı ancak uzun vadeli, kontrollü büyümeyi destekleyen uzun vadeli, istikrarlı bir politika yaklaşımına ihtiyacımız var” dedi. 

Erudera tarafından sağlanan verilere göre, lisans ve lisansüstü öğrenciler de dahil olmak üzere toplam uluslararası öğrenci sayısı 2020/21 akademik yılında 605.130 idi ve bu hedefe planlanandan on yıl önce ulaşıldı. 

2020/21'de Birleşik Krallık'ta toplam 452.225 öğrenci AB dışı ülkelerden ve 152.905 öğrenci Avrupa Birliği içinden geldi ve çoğunluğu University College London, King's College London ve Coventry University'ye kaydoldu. 

Üniversiteler, Birleşik Krallık'taki uluslararası öğrenci sayısını azaltmanın yararsız ve zararlı olduğunu söylüyor.

 

Diğer Yazılar