Çalışma Saatleri Baskı Oluşturabilir

24/05/2022

Uygun öğrenci vizesi sahiplerine, Omicron salgınının ardından Avustralya’daki işçi sıkıntısı nedeniyle daha fazla saat çalışmasına onay verileceği açıklanmıştı. Bu kararı destekleyenler olduğu gibi eleştirenler de mevcut.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, federal hükümetin öğrenci vizesi sahibi işçiler üzerindeki iki haftada bir 40 saatlik sınırı kaldıracağını ve bunun da uluslararası öğrencilerin artık çalışabilecekleri saat konusunda kısıtlamaları olmayacağı anlamına geleceğini söyledi.

Avustralya'daki uluslararası öğrenciler için en son haberler bazıları tarafından sıcak bir şekilde karşılandı, ancak bir öğrenci lideri öğrencilerin güvenliğinin ve refahının etkilenebileceğini savundu.

Avustralya Uluslararası Öğrenciler Konseyi (CISA) Başkanı Oscar Zi Shao Ong, ABC News'e birçok öğrencinin hükümetin kararını memnuniyetle karşılayacağını söyledi. Ancak Ong, uluslararası öğrencilerin haftada yaklaşık 40 saatini üniversitede geçirdiklerini ve işgücü açığını kapatmak için üzerlerine daha fazla iş yükü koymanın, zaten üniversite sorumluluklarını karşılamaya çalışan öğrenciler üzerinde ek baskı oluşturacağını söyledi.

Ong, "En büyük soru, uluslararası öğrencilerin buraya okumak için gelmesidir" dedi. "Onlardan tamamen vasıflı bir işçi olarak çalışmalarını istiyorsanız, o zaman soru öğrenci vizesi yerine farklı bir vize almaları gerekir mi?"

Ong, bazılarının Avustralya'daki uluslararası öğrencilerle ilgili en son haberlerden, özellikle de Avustralya'ya yakın zamanda gelen yeni öğrencilerden haberdar olmayabileceğini de sözlerine ekledi. “Bence bu onlar için çok tehlikeli bir durum çünkü doğru tavsiyeyi almayacaklar” dedi.

Öğrencilerin daha fazla saat çalışmasına izin vermek, onları COVID-19'a yakalanma konusunda daha büyük bir risk altına sokabilir. “O zaman uluslararası öğrenciler hastalanırsa onlara bakmaktan kim sorumlu olacak?” dedi.

Avustralya'daki uluslararası öğrenciler için en son haberler hakkında konuşan bir kaynak, Avustralya Mali İnceleme Raporu, ile ilgili olarak “İki kilit konu var: biri eğitim sisteminin kalitesi ve bütünlüğü” dedi. “İkincisi öğrenciler. Bazen sırf çalışabilmek için kurslara kaydolabilirler. Bu da suç teşkil eder.”

Diğer eleştirmenler de bu uygulamanın "kılık değiştirmiş düşük vasıflı bir çalışma vizesi" olduğunu söyledi. Saat artışı ile işverenler tarafından ücretleri düşük tutulacağını ve öğrencilerin ucuz, düşük kaliteli işverenler tarafından sömürülmesini kolaylaştıracağını söylüyorlar.

Kaynak: studyinternational

Diğer Yazılar