Finlandiya’dan Önemli Değişiklikler
25/05/2022
Yeni bir yasaya göre, Finlandiya'ya yurtdışından gelen öğrenciler ve aileleri, öğrenim süreleri boyunca oturma izni alabilecekler. Kanun ayrıca mezun olduktan sonra işe başvurmayı da kolaylaştırmayı amaçlıyor. Ancak, öğrenciler öğrenimleri boyunca geçimlerinden sorumlu olmaya devam edeceklerdir.
Yeni yasa, öğrencilerin mezun olduktan sonra Finlandiya’da iş bulma şanslarını da artıracak. Yabancı uyruklu öğrencilerin öğrenimleri boyunca çalışma hakları da haftada ortalama 25 saatten 30 saate çıkacak.
Yeni kanuna göre, yüksek öğrenim gören öğrencilerin izin türü geçici (B)'den sürekli (A)'ya değiştirilecek ve bu da kalıcı oturma izni almayı kolaylaştıracak. Mevzuat reformuna göre, öğrencinin aile üyeleri de sürekli (A) izin alabilecek.
Bir dereceyi tamamlayan öğrencilere ve araştırmalarını tamamlayan araştırmacılara verilen mevcut iş arama izni, yeni yasa ile bir yıldan iki yıla çıkarılacak. İznin hemen kullanılması gerekmeyecek, ancak oturma izninin sona ermesinden itibaren beş yıl içinde başvurulabilecek.
Finlandiya Hükümeti tarafından yapılan açıklamaya göre, parlamento, çalışmalar temelinde oturma izni verilmesine ilişkin koşulların sonradan izlenmesinin etkinliğini, verimliliğini ve kaynak sağlanmasını sağlamak için hükümetin gerekli önlemleri almasını şart koşuyor.
Kaynak: freepressjournal
Diğer Yazılar
20/09/2024
The Times and The Sunday Times 2025 Birleşik Krallık üniversite sıralamaları yayımlandı. Listede üniversiteler öğretim kalitesi, araştırma performansı, öğrenci memnuniyeti ve mezun başarılarına göre değerlendirildi. Açıklanan listeye göre, Birleşik Krallığın En iyi üniversitesi, London School of Economics and Political Science oldu.
20/09/2024
Fransa'daki yükseköğretim kurumlarına bu yıl 430 bin 466 yabancı öğrenci kayıt yaptırdı. Fransa Dışişleri ve Yüksek Öğretim bakanlıkları tarafından yayımlanan verilere göre, bu sayı bir önceki yıla kıyasla %4,5 artış gösterdi. Geçen yıl yaşanan durgunluğun ardından, Asya-Pasifik bölgesinden gelen öğrenci sayısında önemli bir hareketlilik gözlendi. Tüm eğitim kurumları bu artıştan faydalanırken, özellikle işletme okulları en yüksek büyümeyi kaydetti.
16/09/2024
Birleşik Krallık İçişleri Bakanlığı, 2020'den bu yana ilk kez uluslararası öğrenciler için gerekli olan maddi kaynak miktarını artırarak, yabancı öğrencilere yönelik yaşam giderleri gereksinimlerini sıkılaştırdı. 2024 yılı itibarıyla duyurulan yeni düzenlemeler, Londra'da eğitim görecek öğrencilerin vize başvurusu yaparken aylık 1.483 £, Londra dışındaki şehirlerde eğitim alacak olanların ise aylık 1.136 £ birikime sahip olmalarını şart koşuyor. Londra’da dokuz aylık bir eğitim dönemi için öğrencilerin toplamda 13.348 £ maddi birikim göstermeleri gerekecek. Bu oranlar daha önce sırasıyla 1.447 £ ve 1.109 £ olarak belirlenmişti.
06/09/2024
Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık ve Göçmen Ofisi (USCIS) , uluslararası öğrencilere yönelik F ve M vizesi kurallarında önemli güncellemeler yaptı. Bu düzenlemeler, öğrencilere çevrimiçi eğitim, OPT (Opsiyonel Pratik Eğitim), okul transferleri ve yurt dışında eğitim konularında daha fazla esneklik sağlıyor.
27/08/2024
Avustralya Hükümeti, 2025 yılında yalnızca 270.000 uluslararası öğrenci kaydına izin verileceğini açıkladı. Hükümet, bu kararı artan göçmen sayısının emlak sektöründeki kira fiyatlarına etkisini kontrol etmek amacıyla aldığını belirtti. Özellikle pandemi döneminde oluşan işgücü boşluğunu doldurmak için uluslararası öğrenci ve göçmen politikalarındaki imtiyazların kontrol edilmesi gerektiğine dikkat çekildi.