İngiltere Eğitim Sırasında Çalışma Saati Sınırını Kaldırabilir

31/01/2023

Birleşik Krallık hükümeti, ülke genelindeki açık iş pozisyonlarını doldurmak amacıyla uluslararası öğrencilerin eğitimleri sırasında çalışabilecekleri saat sayısını artırmayı düşünüyor.

İngiltere’nin en iyi okulları ile görüşmek için Akare yurtdışı eğitim fuarlarına katılmayı unutmayın. 

The Times'ın bir haberine göre, sürpriz bir haber olarak, bakanlar çalışma saati sınırını haftada 20 saatten uzatmayı düşünürken, hükümet sınırı 30 saate çıkarmayı veya tamamen kaldırmayı tartışıyor. Açık bir politika öncelikleri çatışması içinde, aynı hafta içişleri bakanı Suella Braverman'ın mezuniyet vizesini mevcut iki yıldan altı aya çalışma sonrası çalışmaya indirme planlarını duyurduğu bildirildi.

Genişletilmiş çalışma haklarıyla ilgili olarak bir kaynak The Times'a, bakanların artan iş açıklarıyla mücadele etmek için düşünülen bir dizi fikrin parçası olarak "engelleri kaldırmak ve öğrencileri çalışmaya teşvik etmek için daha fazla neler yapabileceğimizi" incelediğini söyledi.

Birleşik Krallık, Brexit'in şiddetlendirdiği bir işçi sıkıntısı ve pandemiden sonra daha yüksek düzeyde ekonomik hareketsizlikle karşı karşıya.

Şansölye Jeremy Hunt, yüksek boşluk seviyeleri ücretleri artırırken enflasyonla mücadeleye yardımcı olmak için işgücünü artırma niyetinin sinyalini verdi.

Times ayrıca, Braverman'ın öğrenci vizelerini uluslararası alanda daha çekici hale getirebilecek herhangi bir önlem konusunda muhtemelen temkinli davranacağını bildirdi. Buna ek olarak, İçişleri Bakanlığı'nın, uluslararası öğrenci sayısını azaltmak için diğer önerileri zorlamak için bir pazarlık kozu olarak, çalışmalar sırasında çalışma saatlerini uzatma planını kullanabileceğini söyledi.

Russell Group CEO'su Tim Bradshaw yaptığı açıklamada, hükümetten gelen "karışık mesajlar"ın "dünyada öğrenim görmek için en iyi yerlerden biri olma itibarımızı zedelediğini ve hükümetin Hindistan gibi ülkelerden öğrencileri şimdiden caydırdığını" söyledi.

"Uluslararası öğrencileri okurken restoranlarda çalışmaya teşvik etmek, ancak ekonomimizin çok ihtiyaç duyduğu derecelerle mezun olur olmaz onları tekrar evlerine gitmeye zorlamak dar görüşlülüğün tam tanımıdır" dedi.

UK International Üniversiteleri Direktörü Jamie Arrowsmith, Birleşik Krallık hükümetinin uluslararası öğrencilerin Birleşik Krallık ekonomisine yardımcı olmak için sahip oldukları beceri ve uzmanlığı kabul ettiğini "görmek güzel" olsa da kurumun daha uzun saatler çalışmasına izin veren önerilerle ilgili endişeleri olduğunu söyledi.

 

 

 

2022'de hem Avustralya hem de Kanada, işgücü sıkıntısını gidermeye yardımcı olmak için yabancı öğrencilerin ülkelerde çalışabilecekleri saat sayısı sınırını kaldırdı. Avustralya'nın Morrison hükümeti, politikayı Ocak 2022'de duyurdu ve hem "kritik işgücü eksikliklerini" gidereceğini hem de uluslararası öğrencileri ülkeye geri çekeceğini söyledi.

 

Yılın ilerleyen saatlerinde, Avustralya'da yeni seçilen İşçi Partisi hükümeti, "iş ve eğitim arasındaki doğru dengeyi" bulmaya çalıştığı için üst sınırın Temmuz 2023'ten itibaren eski haline getirileceğini duyurdu. Bazıları, politikayı "gerçek olmayan" öğrenci başvurularındaki artışa bağladı.

 

Kanada ayrıca, işgücü sıkıntısı çeken sektörleri desteklemek için Kasım 2022'den itibaren çalışma haklarını uzattı.

 

Her iki ülkedeki paydaşlar öğrencilere "seçenek ve esneklik" uzatılmış çalışma saatlerini memnuniyetle karşıladılar, ancak bunun "öğrencileri çalışmalarından uzaklaştırma potansiyeline sahip olduğu" endişelerini de dile getirdiler.

Diğer Yazılar