İngiltere Körfez Ülkeleri İçin Vize Muafiyet Programını Uzattı

03/08/2022

1 Haziran'dan itibaren Suudi ve Bahreyn vatandaşları, Birleşik Krallık'a seyahat etmeyi daha hızlı ve daha kolay hale getiren elektronik vize muafiyetine hak kazanacak. Bu, Suudi Arabistan & Bahreyn doğumlu tüm vatandaşların 6 aya kadar Birleşik Krallık'a seyahat etmek için Ziyaret vizesine başvurmalarının gerekmediği anlamına gelir.

 

EVW programı, Körfez İşbirliği Konseyi'nin (KİK) altı üye ülkesinden gelen yolcuların "turizm, iş, eğitim veya tıbbi tedavi" için altı aya kadar İngiltere'ye seyahat etmelerine olanak tanır. Suudi Arabistan ve Bahreyn ile birlikte diğer KİK üyeleri Kuveyt, Umman, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'dir.

 

Uygun ziyaretçiler, Birleşik Krallık için ayrılmadan 48 saat öncesinekadar başvurabilirler. İşlem online olarak tamamlanır.  Yalnızca 30£ bir maliyeti var ve bir ziyaretçi veya öğrenci vizesine başvurmaktan çok daha kolaydır.

 

İçişleri Bakanı Priti Patel, “Elektronik vize muafiyeti, normal ziyaret vizesine hızlı ve dijital bir alternatiftir ve gerekli tüm güvenlik kontrollerinin seyahat öncesinde yapılmasını sağlar” dedi. Patel, "Bugün açıklanan vize iyileştirmeleri, vatandaşlarımız için daha fazla güvenlik sağlarken, Körfez'den gelen ziyaretçilerin buraya eğlence ve iş için seyahat etmelerini daha kolay ve ucuz hale getirecek." dedi.

 

Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık'taki lisans programları için en hızlı büyüyen pazarlardan biri.

 

Bu arada English UK, bazı körfez devletlerinin, özellikle Suudi Arabistan ve Kuveyt'in, 2022'nin ilk çeyreğinde ülkenin ELT sektörü için en çok gönderen pazarlar arasında yer aldığını bildirdi. Aşağıdaki grafikte görüldüğü gibi, Suudi Arabistan 2022’nin ilk çeyreğinde en çok öğrenci gönderen ülke konumunda.

 

Source: English UK

Diğer Yazılar