Japonya Varış Sınırını 10.000'e Yükseltti

25/05/2022

Japonya, 106 ülkeden gelenler için önlemleri hafifletti ve kendi giden seyahat yasaklarını kaldırdı. Japonya, günlük varış sınırını 10.000'e yükseltti ancak turistlere giriş yasağı devam ediyor.

Japonya'nın sınırları öğrenci vizesi sahipleri ve diğer vize sahipleri için 1 Mart'ta yeniden açıldığında, günlük varış sınırı 5.000 olarak belirlenmişti. Bu rakam geri dönen Japon vatandaşlarını da içeriyordu ve uluslararası eğitim endüstrisi tarafından bekleyen yaklaşık 150.000 öğrencinin ülkeye dönüşünün uzun zaman alacağını savunarak eleştirildi.

Günlük limit daha sonra uluslararası öğrencilere sunulan bazı ek esnekliklerle birlikte 7.000'e çıkarıldı.

Hükümet yetkilileri şimdi 10 Nisan itibariyle sınırın günlük 10.000'e çıkarıldığını doğruladı.

Kabine Baş Sekreteri Hirokazu Matsuno, "Japon halkının geri dönüş talebine ve uluslararası öğrenciler gibi yabancıların giriş ihtiyaçlarına uygun şekilde yanıt vermek için" üst sınırın revize edildiğini söyledi.

12 Nisan'da Eğitim Bakanı Shinsuke Suematsu, 1 Mart'tan bu yana 30.000 uluslararası öğrencinin Japonya'ya girdiğini söyledi.

Japonya, turist girişi askıya alınmaya devam etmesine rağmen, ağırlıklı olarak Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika'dan 106 ülkeye giriş yasağını kaldırdı.

1 Mart'taki yeniden açılmadan bu yana, kısıtlı ülkelerden gelen iş ve öğrenci vizelerinin, sponsor kurum veya kuruluşlarının gözetiminde ülkeye girişine izin verildi.

Hafta sonu düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Fumio Kishida, Japonya'nın turistlerin yakında ülkeye girmesine izin vermeyi planladığını yalanladı. Turizme giriş konusunda bir karar verilmediğini ve Japonya'nın Covid-19 ve uluslararası hareketlerin gelişimini izlemeye devam edeceğini söyledi.

Giden seyahat açısından, Japonya bu 106 ülke için seyahat tavsiye seviyelerini ikinci en yüksek Seviye 3'ten Seviye 2'ye düşürdü.

StudyTravel Magazine tarafından kısa süre önce bildirildiği üzere, Japon yüksek öğretim kurumlarına ve Japon dil okullarına kayıtlı vize sahibi uluslararası öğrenci sayısı 2021'de yüzde 13,3 azaldı, ancak bu rakam vizesi olan ancak henüz ülkeye girmemiş öğrencileri içeriyor.

 

Kaynak: Matthew Knott / Study Travel

 

Diğer Yazılar