Kanada Ontario Eyaleti Göçmen Adayı Programı'nda Öğrencilere Yönelik Önemli Değişiklik

04/01/2024

Kanada'nın Ontario eyaleti, Göçmen Adayı Programı'nda yapılan yeni düzenlemelerle ilgili duyuru yayınladı. Bu güncellemeler özellikle bir yıl süren College (üniversite) mezuniyet sertifikalarına sahip adayları etkileyen değişiklikleri içeriyor.

Önceki düzenlemelere göre, OINP'nin (Ontario Göçmen Adayı Programı) Uluslararası Öğrenci İş Teklifi: İşveren Akışı, başvuruda bulunacak adaylara yalnızca derece tamamlanmasını bir kabul şartı olarak gerektiren bir yıl süren bir akademik programdan mezun olanlara izin veriyordu.

Ancak, yapılan bu değişiklikle OINP, Ontario College (Üniversite) Mezuniyet Sertifikası veren ve herhangi bir bir yıl süren sertifika programından mezun olan öğrencilere başvuru yapma imkanı tanıyor.

Bu değişiklik, OINP'ye uygun sertifika programlarının sayısını artırdı.

Bu değişiklik 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girdi. Bu tarihten önce başvuru yapanları etkilemeyecek. 

Yapılan değişiklik ile Türkiye'den Ontario eyaletinde bulunan bir College'da 1 yıllık sertifika eğitimi alan öğrenciler Göçmen Adayı Programı'na katılabilecek. 

Kanada'da sertifika programları sunan college'larla görüşmek için Akare Yurtdışı Eğitim Fuarları'nı kaçırmayın! Şimdiden ücretsiz davetiyenizi alın. 

Kaynak: Kanada Ontario Göçmenlik Ofisi

Diğer Yazılar