Kanada Uluslararası Öğrencilerin Haftalık Çalışma Sınırını Kaldırdı

07/10/2022

Kanadalı yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre; 15 Kasım 2022’den 31 Aralık 2023 tarihine kadar uluslararası öğrencilerin haftada 20 saat olan çalışma izni sınırı kaldırıldı.

Halihazırda öğrenim izni başvurusunda bulunan yabancı uyruklular da başvurularının onaylanması halinde bu geçici değişiklikten bugün itibarıyla yararlanabilecekler.

Bu önlem, birçok uluslararası öğrenciye Kanada'da değerli iş deneyimi kazanmaları için daha büyük bir fırsat sağlayacak ve Kanada'nın pandemi sonrası büyümesini sürdürmek için çalışanların mevcudiyetini artıracak. Halihazırda Kanada'da potansiyel olarak ek saatler çalışabilecek 500.000'den fazla uluslararası öğrenci ile bu geçici değişiklik, uluslararası öğrencilerin eğitimlerine devam ederken işgücü eksikliğini gidermede oynayabilecekleri önemli rolü yansıtmaktıyor.

Bu ay, Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık (IRCC) ayrıca, çalışma izni uzatma işlemlerini otomatikleştirmek için bir pilot proje başlatıyor. Bu pilot uygulamaya dahil edilen başvuru türleri, tüm başvuru sahipleri daha önce Kanada'da okumak için onaylandığından, sürekli olarak yüksek bir onay oranına sahip. Pilot uygulama, müşteri hizmetlerini iyileştirmek amacıyla, genişletilmiş çalışma izinlerinin çok daha hızlı işlendiğini görebilen küçük bir başvuru sahibi grubunu içerecek. Pilot uygulamanın başarılı olması durumunda, işlem sürelerinin azaltılmasına yardımcı olmak ve memurların daha karmaşık uygulamalara odaklanmasına olanak sağlamak için genişletilecek.

Bugünkü duyuru, Kanada'nın müşteri hizmetlerini ve başvuru işlem sürelerini iyileştirmeye yönelik daha kapsamlı çabalarını desteklerken uluslararası öğrencilere ve mezunlara fayda sağlamayı amaçlayan bir dizi girişimin parçası.

 

Kaynak: canada.ca

 

 

 

Diğer Yazılar