Kanada Yabancı İşçiler ve Uluslararası Öğrenciler İçin Daimi İkamet Sürecini Hızlandırıyor

21/09/2022

Kanada Göçmenlik Bakanı Sean Fraser, kalıcı bir işgücü sıkıntısının olduğu alanlarda daimi ikamet için kapsamlı iş deneyimine sahip uluslararası öğrencilerin ve yabancı işçilerin sayısını artırmaya yönelik bir plan açıkladı.

Fraser'a göre, Justin Trudeau hükümeti, geçici yabancı işçiler ve uluslararası öğrenciler Kanada ekonomisi için çok önemli olduğundan, kalıcı ikamet için daha fazla yol yapmak istiyor. Fraser, yabancı işçilerin çok çeşitli beceri setleri ve eğitim geçmişleri getirdiğini, kurumsal büyümeye, yaratıcılığa ve üretkenliğe yardımcı olduğunu ve bunların hepsinin Kanada'nın ekonomik toparlanmasına ve büyümesine katkıda bulunduğunu söyledi. Ayrıca, çeşitli şirketlerin acil işgücü ihtiyaçlarının çözülmesine yardımcı oluyorlar, diye ekledi.

Bakan, uluslararası öğrencilerin Kanada'nın işgücüne genişleme, üretkenliği artırma ve yaşlanan bir nüfusun etkilerine karşı koyma konusunda yardımcı olduğunu söyledi. Bakan, uluslararası öğrenci mezunları da dahil olmak üzere Kanada'da çalışan ve kalmak isteyen yabancı uyruklular için mevcut yolları genişleterek veya değiştirerek insanlara geçici oturumdan kalıcı oturuma geçiş yapmalarında yardımcı olmayı amaçlıyor. Mevcut birkaç program, halihazırda Kanada'da geçici yabancı işçiler ve uluslararası öğrenci mezunları için daimi ikamet için bir yol sunuyor, diye ekledi.

2022-2024 göçmenlik planına göre, Kanada daha büyük ve kalıcı bir işgücü arzına sahip olacak. İş gücü piyasası eksikliklerini çözmek ve Kanada'nın pandemi sonrası ekonomik toparlanmasını desteklemek için, bu öneri, daha fazla geçici çalışanın daimi ikametgaha dönüşme şansını artırıyor.

Kanada, özellikle Kanada iş deneyimi, eğitim, dil yeteneği ve iş teklifleri için sağlanan puanlarla ilgili olarak, Ekspres Giriş kapsamında göçmenlik seçim yöntemlerine daha fazla özgürlük vermeyi içeren Ekspres Giriş sistemini elden geçirecek.

Kanada ayrıca, engelleri azaltarak doktorlar gibi talep gören kilit çalışanları taşımak için daha iyi yollar arayacaktır. Tarım-gıda endüstrisindekilere ve evde bakım hizmetine kalıcı konutlara geçiş sağlayanlara yardımcı olmak için pilot programlarda iyileştirmeler yapılacaktır.

Eyaletler ve bölgeler, Justin Trudeau yönetimi altında göçmenlik akışlarını kendi işgücü piyasası gereksinimlerine uyacak şekilde değiştirme ve geliştirme özgürlüğüne sahip olacak. Teknik gelişmeler sayesinde hükümet, göçmenlik sistemini modernize edecek, işlem kapasitesini artıracak ve müşteri deneyimini geliştirecektir. Tüm bu programlar, göçmenleri Kanada'ya daimi ikametgah olarak kabul etme sürecini hızlandırmayı amaçlamaktadır.

 

Diğer Yazılar