Kısıtlamaların Kalkmasından Sonra Yeni Zelanda'daki Uluslararası Öğrenci Vizesi Sahipleri %98 Arttı

18/05/2023

Pandemi sonrası toparlanma Yeni Zelanda'nın uluslararası eğitim sektörü için başlamış durumda. Pandeminin başlangıcından Ağustos 2022'ye kadar uzun süren sınırların kapanması nedeniyle bu sektör, çoğu rakip ülkeden daha uzun süre etkilendi. Ancak Education New Zealand'ın yeni verileri, öğrenci talebinin, vize başvuru oranlarının ve onay oranlarının yükselişte olduğunu gösteriyor.

Pazarlama çalışmaları sonuç veriyor

Yeni Zelanda'nın etkileyici bir "Yeni Zelanda'da Öğren" web sitesi ve ilişkili bir "YENİYİM" dijital kampanyası bulunuyor. En son olarak bu kampanya, Çin, Hindistan, ABD, Tayland, Vietnam, Almanya, Brezilya, Japonya ve Güney Kore'deki ebeveynler ve öğrencilere odaklanmıştı. Kampanyanın 2. aşamasında ise Yeni Zelanda'daki uluslararası öğrencilerin hikayeleri paylaşıldı. (Geniş bir araştırma yelpazesi, potansiyel uluslararası öğrencilerin, nerede okuyacaklarına karar verirken mevcut uluslararası öğrencilerin bakış açılarını duymaya istekli olduklarını göstermektedir.)

Kampanyanın 2. aşamasının zamanlaması, "Yeni Zelanda'da Öğren" web sitesine gelen trafiğin önemli ölçüde artış gösterdiği bir döneme denk geldi: Kasım 2022'de yaklaşık 75.000 kullanıcıdan Şubat 2023'te yaklaşık 295.000 kullanıcıya yükseldi. Hindistan, Vietnam, Brezilya, Tayland ve Japonya en yüksek kullanıcı sayısını sağladı.

Vize trendleri olumlu birkaç veri noktası toparlanma hızının arttığını göstermektedir:

Yeni Zelanda göçmenlik yetkilileri, Aralık 2022 ile Şubat 2023 arasında giderek artan bir hacimde uluslararası öğrenci vizelerini işleme almaktadır; Aralık 2022 ile Şubat 2023 arasında 16.000 karar verildi. Mart 2023'ün başında Yeni Zelanda'da öğrenim için vize alan yaklaşık 34.000 uluslararası öğrenci bulunmaktaydı ve bu sayı sınırın yeniden açılmasından bu yana %98 artmıştı. Aralık 2022 ile Şubat 2023 arasında onaylanan vize sayısı, Aralık 2019 ile Şubat 2020 arasında onaylanan sayının yaklaşık üçte ikisi kadardır. Çin ve Hindistan'dan onaylanan vize sayısı, Aralık 2019-Şubat 2022 dönemine göre daha düşük olurken, Vietnam ve Malezya'dan gelen öğrenciler için vize onay oranları sırasıyla Aralık 2022-Şubat 2023 döneminde %17 ve %4 daha yüksekti.

Rakiplerin durumu nasıl? Yeni Zelanda Eğitim, rakip ülkelerdeki eğilimlere de baktı. Avustralya, Kanada, İngiltere ve ABD'de büyümeyi tetikleyen en önemli faktörün Hindistan olduğunu belirtiyorlar. Bu lider destinasyonlar (birleşik olarak) 2019'a kıyasla 2022'de Çinli öğrencilere %28 daha az, Hintli öğrencilere ise %125 daha fazla vize vermiştir.

Yeni Zelanda Eğitim ayrıca, büyümenin Hindistan dışında hangi ülkelerden geldiğini gösteren harika bir tablo sunuyor. Çeşitlilik açısından öncülük eden Avustralya, Nepal, Hindistan, Tayland, Kolombiya, Filipinler, Pakistan, Endonezya ve Vietnam gibi bir dizi milliyetten önemli ölçüde yeni öğrenciyi çekmektedir.

Kaynak: ICEF

Diğer Yazılar