NATODA STAJ PROGRAMI BAŞLIYOR (Tüm masraflar karşılanıyor)

10/05/2024

NATO, üniversite eğitimlerinin üçüncü yılındaki başvuru sahiplerine veya lisans veya yüksek lisans programından yeni mezun olanlara altı aylık staj imkanı sunmaktadır. Stajlar, siyasi işler, savunma ve güvenlik, yenilik, operasyonlar, iletişim, iş desteği ve insan kaynakları, finans, bilim ve teknoloji ile altyapı ve tesisler gibi geniş bir uzmanlık ve beceri yelpazesine uygulanabilir. NATO'nun birçok çalışma alanı hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayın.

Stajlar, heyecan verici bir şehir olan Brüksel, Belçika'daki NATO Genel Merkezi'nde gerçekleşir. Brüksel, birçok Avrupa ve diğer uluslararası kuruluş için bir buluşma noktası olarak hizmet eder ve genç profesyoneller için faaliyet ve ağ oluşturma merkezi konumunda.

NATO Staj Programı, NATO topluluğundan öğrenme fırsatı sunarken altı ay değerli iş deneyimi kazanma ve İttifak'ın iç işleyişi hakkında daha fazla bilgi edinme gibi bir fırsat sunar. Bu bir kereye mahsus bir fırsattır!

NATO Staj Programının Başlıca Hedefleri:

  1. Stajyerlere NATO topluluğundan öğrenme ve Kuruluş'un daha iyi anlaşılması ve daha dengeli bir bakış açısı kazanma fırsatı sunma.
  2. Stajyerin pratik iş görevleri aracılığıyla uygulayabileceği teorik ve teknik bilgiye NATO'nun erişimini geliştirme.
  3. Daha çeşitli bir iş gücünün oluşturulmasına katkıda bulunma.
  4. NATO'nun üye ülkelerinde NATO hakkındaki bilgi ve anlayışı genişletme.

NATO Staj Programı, NATO Uluslararası Kadrosu, Uluslararası Askeri Kadro ve NATO Genel Merkezi'ndeki bazı NATO ajansları ve kuruluşları içinde staj pozisyonları sunmakta.

NATO stajına başvurmak için başvuru tarihinde aşağıdaki kriterleri karşılamanız gerekmekte:

Yaş: 21 yaş ve üzeri

Uyrukluk: Bir NATO üye ülkesinin vatandaşı olmalısınız.

İşte NATO üye ülkelerinin alfabetik listesi:

Arnavutluk Belçika Bulgaristan Kanada Hırvatistan Çek Cumhuriyeti Danimarka Estonya Fransa Almanya Yunanistan Macaristan İzlanda İtalya Letonya Litvanya Lüksemburg Karadağ Hollanda Kuzey Makedonya Norveç Polonya Portekiz Romanya Slovakya Slovenya İspanya Türkiye Birleşik Krallık Amerika Birleşik Devletleri.

Eğitim Durumu: En az iki yıl üniversite tamamlanmış olmalı ve üçüncü yıla kayıtlı olmalısınız YA DA en yüksek derecenizi bir yıldan az bir süre önce almış olmalısınız. Diller: İki resmi NATO dillerinden birinde yeterlilik: İngilizce veya Fransızca. İkincisine çalışma bilgisi bir avantaj olarak değerlendirilir. Diğer dillerin bilgisi bazı pozisyonlar için de bir avantaj olarak değerlendirilebilir. Eğer bir NATO iş ortağı ülkesinin vatandaşıysanız, NATO Genel Merkezi'ndeki misyonunuzla veya Brüksel'deki elçiliğinizle doğrudan iletişime geçerek, misyon veya elçilikteki olası stajlar hakkında bilgi alabilirsiniz.

Maaş ve Avantajlar

Stajyerlik Bursu: NATO tarafından finanse edilen staj programına seçilirseniz, aylık bir burs alacaksınız (2024 için EUR 1,217). Bu miktar, enflasyon ve NATO maaş düzenlemeleriyle her yıl değişir. Seyahat: Staj Ofisi başlangıç tarihinizi onayladığında, seyahatiniz için kalkış noktanızdan dönüş ekonomi sınıfı oranında ön ödemeli bir uçak/tren bileti ve en fazla EUR 1,200 tutarında sağlanacaktır. Brüksel'e araçla gidiyorsanız, bu masraflar size geri ödenecektir.

İzin: Altı aylık staj süresince 15 gün ücretli izin hakkına sahip olacaksınız. İç Eğitim: Staj süresince, NATO'nun faaliyetleri ve yapısı hakkında size genel bir bakış sağlamak amacıyla bir tanıtım programına ve aylık brifinglere katılacaksınız. Bu brifingler, deneyimli personel ve İttifak'ın farklı ülkelerinden yetkililerle tanışma, ilginç konuları onlarla ve diğer stajyerlerle tartışma gibi benzersiz fırsatlar sunar. Avrupa Parlamentosu gibi diğer kurumlara ziyaretler de düzenlenecektir. NATO, çeşitlilik ve kapsayıcılığa bağlıdır ve cinsiyet, yaş, uyrukluk, etnik köken, dini inanç, kültürel geçmiş, cinsel yönelim veya engellilik durumundan bağımsız olarak kariyer fırsatlarına eşit erişim sağlamaya çalışır. NATO, tüm üye ülkelerden başvuruları memnuniyetle karşılar ve kadınların başvurmasını şiddetle teşvik eder.

 NATO'nun staj programına başvurmak isteyen adaylar için son tarih 20 Mayıs         Şimdi Başvur veya Daha Fazla Bilgi Edin

Diğer Yazılar