Öğrenciler, Ev Alımı Yasağından Muaf

25/05/2022

Kanada’da eğitim alan öğrenciler yarı zamanlı çalışabilir, kendi işini kurabilir hatta bir ev satın alabilir.

Kanada hükümeti, piyasayı soğutmak için yabancı uyrukluların Kanada'da ev satın almalarına iki yıllık bir yasak getirirken, immigration.ca, daimi ikamet edenlerin ve uluslararası öğrencilerin Kanada'da hala ev satın alabileceklerini bildirdi.

Ülkede ev fiyatları tavan yaptı. Ottawa'daki Associated Press, geçen yıl fiyatların %20'den fazla arttığını ve kira oranlarının da arttığını bildirdi. Hükümet, aşırı ısınan piyasayı soğutmak için baskı altında.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau yaptığı açıklamada, "Hayatı daha ekonomik hale getirmek, konut satın alınabilirliğini ele almakla başlar" dedi.

“Herkes yaşamak, ailesini büyütmek ve geleceğini inşa etmek için güvenli bir yeri hak ediyor. Bütçe 2022, ülke genelinde daha fazla Kanadalı için ev sahibi olma hayalini geri getirmeye yardımcı olacak ve onları fiyatları artıran haksız uygulamalardan koruyacak.” diye ekledi.

Bazı öğrenciler sadece okumak için değil, sonunda ülkenin büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunmak için çalışmak ve yerleşmek için Kanada'ya giderler.

Ülke ayrıca Kanada’daki eğitim vizesi sahiplerine daimi oturma izni alma seçenekleri sunmak istiyor. Bu, Kanada kıyılarına göçü teşvik etmeye yönelik daha büyük bir girişimin parçası.

Göçmenlik Bakanı Sean Fraser daha önce ApplyBoard'a “Uluslararası öğrencilere ve mezunlara mesajımız basit” dedi.

"Sadece burada okumanı istemiyoruz. Burada kalmanıza ve akademik kariyerinizin ötesinde kalıcı bir katkı yapmanıza izin verecek yollar yaratmayı umuyoruz.”

Raporlara göre, Kanada'da mülk satın almak ve sahip olmak için ikamet veya vatandaşlık şartı yoktur. Geçici sakinler de banka kredisi alabilirler. Örneğin, Scotiabank, Geçici Sakinler için bir Mortgage Programı sunmaktadır.

Kaynak: studyinternational

Diğer Yazılar