Study UK Mezun Ödülleri 2022-2023

27/09/2022

British Council Türkiye'de mezunların başarılarını kutluyor

Birleşik Krallık'ta dünya standartlarında öğrenim gören seçkin öğrencilerin aldığı eğitim, yaşamları boyunca onlara avantaj sağlıyor. Study UK Mezun Ödülleri, Birleşik Krallık yüksek eğitim kurumlarından mezun kişilerin, seçtikleri alanda ulaştıkları başarıları ve Birleşik Krallık'ta gördükleri eğitimin bu başarıyı nasıl etkilediğini göstermek amacıyla düzenlenmektedir.

British Council, tüm dünyadaki Birleşik Krallık mezunlarının başarılarını kutlamak üzere dokuzuncu kez bu ödül programını düzenliyor.

Study UK Mezun Ödülleri, Birleşik Krallık dışında yaşayan tüm Birleşik Krallık mezunlarının başvurusuna açık. Ödülün kazananları ve finalistleri, Birleşik Krallık’ta yükseköğrenim deneyimini içinde yaşadığı toplumun, mesleklerinin ve ülkelerinin yararı için kullanan alanında öncü kişilerdir. Mezun Ödülleri, Birleşik Krallık’ta yükseköğrenimin mezunların kariyerinde yarattığı değeri ve etkiyi göstermenin başarılarını kutlamanın yanı sıra mezunların ve eğitim aldıkları üniversitenin uluslararası görünürlüğünü de artırmayı hedefler.

Study UK Mezun Ödülleri’ne, son 15 yıl içinde en az bir dönem Birleşik Krallık’ta veya başka bir ülkede edinilmiş Birleşik Krallık tarafından tanınan bir programı tamamlayarak lisans veya lisansüstü dereceye sahip ve şu anda Birleşik Krallık dışında bir ülkede yaşayan tüm mezunlar başvurabilir.

Dört kategori bulunmaktadır:

  • Bilim ve Sürdürülebilirlik Ödülü, bilim ve sürdürülebilirlik dünyasındaki kariyer ve başarılarıyla öne çıkan, yarattıkları etkiyi ve başarılarını kendi mesleklerine ve ötesine yansıtabilen Birleşik Krallık mezunlarına verilir.Çalışma alanları arasında; iklim eylemi, temiz enerji, tıp, sürdürülebilir şehirler ve topluluklar, mühendislik, sanayi ve inşaat yer alır.
  • Sanat ve Kültür Ödülü, sanat ve kültür alanında kariyer yapmış mezunlara verilir. Sanatsal becerilerini, etkilerini ve yaratıcılıklarını gösterebilecek mezunlar arıyoruz. Çalışma alanları arasında; sanat, tasarım, medya, video, TV, müzik, blogcular, vloggerlar, Youtuberlar ve beşeri bilimler yer alır. 
  • Sosyal Eylem Ödülü,olumlu yönde sosyal değişimin oluşmasına ve insanların yaşamlarının iyileşmesine ciddi ölçüde katkı sağlayan ve çaba gösteren mezunlara verilir. Çalışma alanları arasında; eşitsizliğin, yoksulluğun ve açlığın azaltılması, eğitim ve beceri kazandırma ve barış ve adalet yer alır.
  •  İş ve Girişimcilik Ödülü, büyüme potansiyeline sahip yenilikçi veya yaratıcı yeni fikirleri, çözümleri veya iş fırsatlarını başlatan veya bunlara katkı sağlayan aktif mezunlara verilir. Çalışma alanları arasında; girişimcilik, iş ve teknoloji yer alır. 

Birleşik Krallık’taeğitim aldınız ve olağanüstü bir başarınız varsaödüllerden birine başvurunBaşvurular 28 Ekim’e kadar devam ediyor.

Study UK Mezun Ödülleri sitesini ziyaret ederek ipuçları hakkında bilgi alabilirsiniz.  

Bu prestijli ödülün size sağlayacağı faydalar: 

  • Global basın ve dijital yayın yoluyla, uluslararası bilinirliğinizi artırma 
  • Profesyonel ağlarınızı ve iş bağlantılarınızı oluşturma ve geliştirme
  • Türkiye ayağını kazananlara, profesyonel gelişime yönelik eğitim programlarını karşılamak üzere 2.500 Sterlin değerinde fon

 Zaman çizelgesi

 

1 Eylül 2022

Başvuru başlangıcı   

28 Ekim 2022

Başvuru bitişi - Türkiye saati ile 18.00

Ekim – Kasım 2022

Başvuranlar arasından final listesinin belirlenmesi

Aralık 2022 – Ocak 2023

Türkiye finalistlerinin duyurulması

Şubat 2023

Türkiye kazananlarının duyurulması ve ödül töreni

Nisan – Ağustos 2023

Global Mezun Ödülleri finalistlerinin sosyal medya üzerinden açıklanması ve kutlanması

2023/24 kış dönemi

Global Mezun Ödülleri’nin dört kazananının profesyonel gelişim ve mezun oldukları üniversitelerle yeniden bağlantıya geçme amacıyla Birleşik Krallık ziyareti

Başvurular, 1 Eylül 2022’de başlayarak 28 Ekim 2022’de son bulacaktır. Başvuru kriterlerine uygun tüm başvurular, global Mezun Ödülleri için de değerlendirmeye alınacak.

Study UK Mezun Ödülleri Türkiye finalist ve kazananları, 2023 yılında açıklanacak ve kazananların hikaye ve başarıları geniş kitlelerle paylaşılacaktır. Kazananlar, global basın ve dijital yayın yoluyla uluslararası bilinirliğini artırma, profesyonel ağlarını ve iş bağlantılarını oluşturma ve geliştirme ve başarılarını geliştirmek üzere kullanabileceği 2.500 Sterlin değerinde fon imkanı elde edecek.

Daha fazla bilgi için: https://study-uk.britishcouncil.org/after-your-studies/alumni-awards

Nasıl başvurmalısınız web seminerleri

Başvuru süreci ve başvurunuza yardımcı olacak önemli bilgileri paylaşılacağı web seminerlerinden birine katılabilirsiniz. Web seminerine kayıt olun.

 

 

Diğer Yazılar