Türk Hava Yolları, İstanbul-Melbourne Seferlerine 15 Mart'ta Başlıyor

19/01/2024

Türk Hava Yolları, yeni Melbourne seferinin Mart ayında başlayacağını duyurdu.

Türk Hava Yolları, geçen bir yıl boyunca Avustralya'ya uçuşları başlatma konusunda konuşuyordu ve bu ayın başlarında web sitesinin Yatırımcı İlişkiler bölümünde tek bir satır "rotaya ilişkin duyuru" yaparak Melbourne'e hizmet vermeyi planladığını duyurdu.

O zamanlarda lansman tarihi veya programlarıyla ilgili detaylar verilmedi, ancak  şimdi 15 Mart'ta Singapur üzerinden haftada üç kez bir hizmet başlatacağını doğruladı.

Uçuş saatleri önümüzdeki aylarda değişiklik gösteriyor, ancak genel olarak her iki yönde de yaklaşık bir buçuk saatlik bir mola olacak şekilde Singapur'da bir mola olacak.

Türk Hava Yolları lansmanı kutlamak için 15 Nisan'a kadar yapılan rezervasyonlar için 15 Mart ve 15 Mayıs tarihleri arasındaki seyahatler için 1.199 ABD Doları özel ücretler sunuyor.

Uçuşlar şu anda Singapur üzerinden rotalanacak olsa da önümüzdeki birkaç yıl içinde Türk Hava Yolları, İstanbul ve Melbourne arasında direkt uçuşları gerçekleştirmeyi hedefliyor. 

Haberle ilgili olarak Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat şunları söyledi:

"Bugün bizim için önemli bir gün. Uzun bir süredir başarılı bir şekilde üzerinde çalıştığımız Avustralya kıtasına ulaşma hedefimizi, onaylanmış uçuş tarihi ile gerçekleştirdik.

Dünya genelinde hiçbir başka havayolu tarafından uçulmayan ülke sayısı bakımından dünya genelinde diğerlerinden ayrılan önemli bir küresel değere sahibiz. Bu değerli misyonu sürdürmek, bizi daha fazla, daha özverili ve daha fazla hevesle çalışmaya yönlendiren çok güçlü bir motivasyondur.

Bu motivasyonla, Melbourne'i uçuş ağımıza 346. destinasyon olarak eklemekten heyecan duyuyoruz. Doğal güzellikleri ve misafirperver insanlarıyla Avustralya, kanatlarımız altında bulunan 130. ülke ve 6. kıtadır.

Türk Hava Yolları'nın ödüllü hizmet kalitesi ve benzersiz uçuş ağı ile Avustralyalılarla buluşmaktan memnuniyet duyuyoruz. Gelecek yıllarda uçuş frekanslarımızı ve destinasyon sayımızı artırarak bu güzel ülkedeki varlığımızı güçlendirmeyi planlıyoruz.

Ayrıca, Türk ve Avustralyalı insanları bir araya getirirken ve ülkelerimiz arasındaki bağları güçlendirirken, çift taraflı turizmi, ticareti ve iş fırsatlarını artırmayı hedefliyoruz."

Diğer Yazılar