Yeni Zelanda Öğrenci Vizesi Ücretlerini İki Katına Çıkaracak

12/08/2024

Yeni Zelanda Göçmenlik Bürosu, Ekim ayından itibaren geçerli olacak şekilde öğrenci vizeleri, çalışma tatili ve ziyaretçi vizeleri gibi kategorilerde %100'e varan artışlarla yeni vize ücretlerini duyurdu.

Bugün yayınlanan bir güncellemede Yeni Zelanda Göçmenlik Bürosu, 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak yeni göçmenlik ücreti ücretlerini onayladı.

Yeni Zelanda Göçmenlik Bürosu, göçmenlik vergisi dahil olmak üzere öğrenci vizesi ücretinin 375 Yeni Zelanda Dolarından 750 Yeni Zelanda Dolarına yükseltileceğini açıkladı.

Ziyaretçi vizesi ücretleri yüzde 61,6 artışla 211 Yeni Zelanda Dolarından 341 Yeni Zelanda Dolarına, çalışma tatili vizesi ücreti ise yüzde 59,5 artarak 420 Yeni Zelanda Dolarından 670 Yeni Zelanda Dolarına çıkacak.

Bu arada eğitim sonrası çalışma vizesi ücreti de yüzde 138 artışla 700 Yeni Zelanda Dolarından 1.670 Yeni Zelanda Dolarına çıkacak.

Göçmenlik Bakanı Erica Stanford, hükümetin vize maliyetlerini ayarlayarak ve vergi mükelleflerinin desteklediği sistemden uzaklaşarak daha sürdürülebilir bir göç sistemi yarattığını ve 563 milyon Yeni Zelanda doları serbest bıraktığını söyledi.

"Yeni ücretler, vize işleme, daha yüksek riskli başvuruların değerlendirilmesi ve yönetilmesi ile ilgili maliyetleri ve daha yüksek düzeyde göçmen sömürüsüyle uğraşırken, daha fazla sığınma talebini yönetirken ve Yeni Zelanda Göçmenlik Bürosu'nun BİT sistemlerini sürdürürken ve geliştirirken artan uyum maliyetlerini yansıtıyor.

"Önümüzdeki yıllarda göç sistemlerini modernize etmek için daha fazla iyileştirme yapıldığında, işletme maliyetlerinin zamanla azalmasını ve verimliliğin artmasını bekliyoruz."

Bakan Stanford şunları ekledi: "Ücretler Avustralya ve Birleşik Krallık gibi ülkelerle karşılaştırıldığında rekabetçi olmaya devam ediyor, bu nedenle Yeni Zelanda'nın yaşamak, çalışmak, okumak ve ziyaret etmek için cazip bir yer olmaya devam edeceğinden eminiz."

Bu yılın başlarında Avustralya, öğrenci vizesi ücretini yüzde 125 artırarak 1.600 Avustralya Dolarına çıkardı; bu, Yeni Zelanda'nın yeni öğrenci vizesi ücretinin iki katından fazla. Geçtiğimiz yıl Birleşik Krallık, vize ücretlerini üçte bir oranında artırarak 490 İngiliz Sterlini'ne çıkardı; bu da Yeni Zelanda'nın Ekim ayındaki ücretlerinden daha yüksek.

Yeni Zelanda Göçmenlik güncellemesine ve yeni ücretlerin tam listesine erişmek için burayı tıklayın. here to access the Immigration New Zealand update

Bu yazının yazıldığı sırada 1 Yeni Zelanda Doları = 0,60 ABD Doları idi.

Kaynak: studytravel

Diğer Yazılar