Yeni Zelanda Sınırlarını Yeniden Açıyor

25/05/2022

Yeni Zelanda hükümeti, vize başvurusunda bulunabilecek olan uluslararası öğrencilerin geri kabulünü Ekim ayı yerine Ağustos ayının başından itibaren alacak.

Eğitim bakanı Chris Hipkins, değişikliklerin göçten ziyade eğitim alanında olacağını söyledi. Ayrıca Hipkins, sınırın yeniden açılmasının uluslararası eğitim kurumları için önemli bir dönüm noktası olacağını belirtti.

Yeni Zelanda Üniversiteleri Temsilciliği, iki yıldan fazla bir süredir sınırların kapanmasıyla ülkeye gelemeyen uluslararası öğrencilere ihtiyaç duyulduğunu söyledi. CEO Chris Whelan: “Yeni Zelanda Makamları, vize başvurularını sorunsuz bir şekilde işleme koyabildiğini kanıtladığı sürece öğrenciler 2023 akademik yılının başlangıcında ülkeye gelebilecekler” dedi.

Bazı öğrenciler eğitimine üniversitelerin ikinci döneminin Temmuz ayında başlaması için Yeni Zelanda'ya ulaşmakta zorlanacak olsa da, bazı öğrencilerin eğitimlerine bu yıl sonu başlayabileceklerini söyledi. Öğrencilerin üniversiteye yerleştikten, vize gerekliliklerini yerine getirdikten, seyahat düzenlemeleri yaptıktan ve finansmanlarını organize ettikten üç ila beş ay sonra ülkeye gelebilecekleri belirtildi.

Hükümet, yaşam maliyeti gereklilikleri için gelen yükseköğretim öğrencilerinin şu anda 20.000 Yeni Zelanda Doları’na (10.230 £) sahip olmaları gerektiğini söyledi.

Hükümet, birden fazla eğitim sonrası çalışma vizesine başvuran yabancı mezunlara da izin vermeyecek. Ayrıca sağlık, mühendislik, ticaret, teknoloji ve eğitim alanlarından mezun olmayan kişilerin mezuniyet sonrasında bu alanlarda çalışmalarına da izin verilmeyecek.

Whelan, 2021'de ülkedeki üniversitelerdeki uluslararası kayıtların Covid öncesi seviyelerin yaklaşık yüzde 30'una düştüğünü söyledi. Whelan: "Yapacak çok işimiz var. Ana rakip ülkelerimiz- ABD, İngiltere, Kanada ve Avustralya- geçen yıl uluslararası öğrencilere kapılarını yeniden açtı. Ancak Yeni Zelanda ve üniversitelerimiz uluslararası öğrenciler için oldukça ilgi çekici” dedi.

Kaynak: timeshighereducation

Diğer Yazılar